κατανόηση seo

Κατανόηση SEO πέρα από τις λέξεις-κλειδιά και τα Backlinks

Τι είναι σημαντικό για το seo

Υπάρχει μια κοινή παρερμηνεία ότι το SEO (search engine optimization) σχετίζεται πάντα με τις λέξεις-κλειδιά και τους ενεργούς συνδέσμους  backlinks. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, όταν επιλέγουν τις σωστές λέξεις κλειδιά και παίρνουν έναν καλό αριθμό συνδέσμων προς τις ιστοσελίδες τους, είναι στο δρόμο προς  μια μπροστινή σελίδα στην αναζήτηση των μηχανών (SERPs).

Αυτό δεν μπορεί να είναι πάντα εφικτό και αληθές… Ενώ στο παρελθόν, ήταν τεχνικά δυνατό να ανέβουν  γρήγορα οι ιστοσελίδες και να πάρουν κορυφαίες ταξινομήσεις, στις μέρες μας  αυτό δεν είναι πλέον ο μόνος λόγος. Για να μπορέσουν οι ιστοσελίδες σας να πάρουν καλή κατάταξη, θα πρέπει να αφιερώσετε  χρόνο και ενέργεια χρησιμοποιώντας μόνο αποδεκτές SEO τεχνικές.

internet search engine google

Πώς η Google κατατάσσει τις  ιστοσελίδες σε μια αναζήτηση;

Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google θα ταξινομήσει τις ιστοσελίδες στα αποτελέσματά της ανάλογα με το πόσο σχετικές είναι οι σελίδες είναι σε ό, τι ο χρήστης αναζητά. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που Google εξετάζει κατά τον καθορισμό της συνάφειας. Αυτοί οι παράγοντες  περιλαμβάνουν:

Ποιότητα του περιεχομένου που δημοσιεύεται

web site management

Είναι η σελίδα σας ποιοτική;  έχει ένα μεγάλο ποσό της ποιότητας περιεχόμενο σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή θεματική περιοχή που ψάχνει κάποιος χρήστης;  είναι η στόχευση των λέξεων κλειδιών σωστή; Θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο στην λέξη-κλειδί ώστε να βελτιστοποιηθεί. Απαιτείται να έχετε καλογραμμένο κείμενο σε κάθε σελίδα του site σας. Αποφύγετε το keyword stuffing  τo γέμισμα με λέξεις-κλειδιά του κειμένου, διότι αυτή η τεχνική το  καθιστά μη αναγνώσιμο το περιεχόμενό σας. Όσο περισσότερο σχετικό και ολοκληρωμένο περιεχόμενο έχετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε.

Meta tags, meta περιγραφές (ετικέτες)

Δύο σημεία κάθε σελίδας στο ίντερνετ που είναι σημαντικά είναι ο τίτλος και η περιγραφή meta. Ο τίτλος meta είναι ό, τι εμφανίζεται ως επικεφαλίδα μιας σελίδας στο SERPs. Κρατήστε τον τίτλο meta περίπου 60 χαρακτήρες και προσπαθήστε να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερος για τους χρήστες. Δοκιμάστε και να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά χωρις να το παρακάνετε. Όρους δηλαδή σχετικούς με τον  τίτλο meta σας. Η περιγραφή meta είναι το μέρος του κειμένου που εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο στο SERPs. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε μήκος, δεδομένου ότι η Google θα τον περικόψει. Φτιάξτε τον  έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι σημαντικές λέξεις-κλειδιά είναι μέσα σε 150 έως 160 χαρακτήρες. Γράψτε τις περιγραφές που είναι σχετικές με τους χρήστες για να αυξήσει κλικ με ποσοστά.

Σελίδα: ταχύτητα φόρτωσης – χρόνος φόρτωσης ιστοσελίδας

Το πόσο γρήγορα φορτώνονται οι σελίδες του ιστότοπού σας μπορεί επίσης να επηρεάσει την κατάταξή σας. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε όλες τις τεχνικές αλλαγές για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. Με απλές προσαρμογές όπως τη συμπίεση σε όλα τα CSS και Javascript αρχεία σας, μπορείτε να βελτιώσετε αμέσως τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας.

Μεταβείτε σε HTTPS (βάλτε λουκετάκι –  εγκαταστήστε SSL)

ssl λουκετάκι

Το HTTPS είναι μια καλύτερη έκδοση από το HTTP γιατί δείχνει το site σας είναι ασφαλές. Βεβαιωθείτε ότι το site σας εκτελείται σε HTTPS κάθε φορά σε όλες τις σελίδες. Εγκαταστήστε το ssl με force redirection, έτσι ώστε οι χρήστες  να μην παίρνουν  «ανασφαλή προειδοποίηση» μέσω των browser πχ Chrome ή Firefox.

Συμβατό site με κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα & tablet)

success on seo

Πρέπει να εξασφαλίζετε ότι όλες οι ιστοσελίδες σας είναι φιλικές προς κινητές συσκευές. Οι μηχανές αναζήτησης τώρα είναι πολύ αυστηρές! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με την αύξηση στην αναζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου, είναι σημαντικό να δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης! Όλοι οι χρήστες ανεξάρτητα από τη συσκευή που κοιτάζουν την ιστοσελίδα σας απαιτούν μια καλύτερη mobile εμπειρία χρήσης. Σίγουρα αν τους ενδιαφέρει η ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, ίσως ξαναεπιστρέψουν για να σας επισκεφτούν από το κινητό τους. Το θέμα είναι να μην χάσετε τότε το παιχνίδι.

Ποσοστό εγκατάλειψης

Ένα μέτρο που μπορεί εύκολα να σας πω ποιες σελίδες web αποδίδουν καλύτερα είναι το ποσοστό εγκατάλειψης. Αυτό είναι απλά ένα μέτρο του πόσοι χρήστες έρχονται στο site σας και το αφήνουν μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι δεν μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Για να αποφύγετε ένα υψηλό ποσοστό εγκαταλείψεων, απαιτείται σωστός σχεδιασμός και δημοσίευση σχετικού περιεχομένου.

mobile phone φιλική ιστοσελίδα

Τι μπορείτε να κάνετε αν αυτά σας φαίνονται δύσκολα;

Μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία ή κάποιας εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων. Θα χρειαστεί να βρείτε κάποιον που μπορείτε να εμπιστευθείτε να σας παραδώσει ένα ολοκληρωμένο έργο βελτίωσης της ιστοσελίδας σας και να σας οικοδομήσει ένα ισχυρό εμπορικό σήμα στην online παρουσία σας.

κατασκευή ιστοσελίδας φιλική ως προς τα κινητά και τάμπλετ

Scroll to Top