Καταχώριση προϊόντων σε eshop

Η σωστή καταχώριση προϊόντων σε eshop (data entry) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που θέλετε να ξεκινήσετε ένα καινούργιο eshop με μεγάλο αριθμό προϊόντων, η καταχώρησή τους αρχίζει να γίνεται πονοκέφαλος. Επιπλέον η εισαγωγή πολλών προϊόντων σε ESHOP πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πακέτου φιλοξενίας της ιστοσελίδας. Έχουμε συναντήσει πολλές φορές ηλεκτρονικά καταστήματα που φιλοξενούνται σε φθηνό Shared Hosting περιβάλλον τα οποία καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό στην φόρτωση. Το αποτέλεσμα είναι να μην λειτουργούν σωστά και να έχουν χαμηλές έως και ανύπαρκτες πωλήσεις.

Σαφώς η απλή καταχώριση ενός προϊόντος με μια σύνθετη καταχώριση έχει διαφορά. Μία σωστή καταχώριση ενός προϊόντος περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

  • Τον τίτλο του προϊόντος
  • 2 περιγραφές ( σύντομη περιγραφή και αναλυτική περιγραφή)
  • Κατηγορία η κατηγορίες στις οποίες ανήκει το προϊόν
  • Κωδικό προϊόντος
  • Τιμή προϊόντος 
  • Φωτογραφία προϊόντος (Κύρια και δευτερεύουσες εάν υπάρχουν)

eshop

Εισαγωγή Προϊόντων σε Eshop – Έξτρα πεδία προς καταχώρηση:

Η εισαγωγή προϊόντων τα οποία είναι μεταβλητά αποτελεί πολλές φορές πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες Eshop. Αυτό συνήθως γίνεται σε περίπτωση που θέλουμε να εισάγουμε προϊόντα που έχουν διαστάσεις ή χρώματα. Πρωτού γίνει η καταχώρηση χρειάζεται να καθορίσουμε τα αντίστοιχα πεδία.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι εκπτωτικό η θέλουμε να εμφανίζεται ως προσφορά, προσθέτουμε την αρχική τιμή και την τιμή έκπτωσης (προσφοράς).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την αποθήκη σας μέσω του eshop, μπορείτε επιπλέον να συμπληρώσετε το απόθεμα.

Tag -ετικέτα προϊόντος. Με την χρήση των ετικετών μπορείτε να ομαδοποιήσετε προϊόντα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την περίπτωση τα προϊόντα αυτά έχουν κοινή ετικέτα, η οποία πρέπει να δημιουργηθεί και να επιλεχθεί.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απλή παρουσίαση των πεδίων που υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρωθούν υποχρεωτικά και προαιρετικά σε ένα eshop.

Προσοχή σε περίπτωση που επιθυμείτε να καταχωρήσετε σωστά κάποιο προϊόν, πρέπει να συμπληρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές όσο πιο ολοκληρωμένες είναι, τόσο πιο χρήσιμες είναι για τους επισκέπτες του eshop σας.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία: 

Υπηρεσίες κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος

Social Media Marketing

Προώθηση ιστοσελίδων

Πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Τεχνική υποστήριξη WordPress

Eshop SEO (search engine optimization) με σωστή εισαγωγή προϊόντων

To SEO για ένα eshop εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση των προϊόντων που περιέχει.Η εισαγωγή των προϊόντων σε ESHOP πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή διότι τις περισσότερες φορές τα προϊόντα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα δημοσιευμένα. Υπάρχουν σαφώς και εξαιρέσεις όπως είναι τα ESHOP που πωλούν ένδυση και υπόδηση, τα οποία χρειάζονται περισσότερες αλλαγές και προσθήκες προϊόντων (Χειμερινά, Φθινοπωρινά, Ανοιξιάτικα, Καλοκαιρινά). Σε αυτές τις περιπτώσεις η εισαγωγή και καταχώρηση νέων προϊόντων απαιτείται να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα σημαντικότερα στοιχεία για ένα καλό SEO σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι:

  • οι περιγραφές των προϊόντων σύντομη και αναλυτική
  • οι τίτλοι και οι μέτα περιγραφές για κάθε προϊόν
  • οι τίτλοι και οι μέτα περιγραφές των κατηγοριών – υποκατηγοριών στις οποίες ανήκουν τα προϊόντα
  • οι σύνδεσμοι (links) εισερχόμενοι και εξερχόμενοι
  • το Domain authority της ιστοσελίδας σας

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε προσφορά για την καταχώρηση προϊόντων στο eshop σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς 2106632266 , 6934469804

Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email με τις ερωτήσεις σας: info@hellasbusiness.com

 

Hellas Business

 

Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί στη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων του προϊόντος σας, στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα;

Το να είστε προσεκτικοί και ενδελεχείς στη διαδικασία εισαγωγής δεδομένων προϊόντων για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της ακρίβειας και την παροχή θετικής εμπειρίας χρήστη. Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Διπλός έλεγχος όλων των καταχωρίσεων δεδομένων

Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε την καταχώριση δεδομένων κάθε προϊόντος πριν το δημοσιεύσετε. Επαληθεύστε ότι όλες οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων, των περιγραφών, των τιμών και των προδιαγραφών, είναι ακριβείς και ενημερωμένες.

Χρησιμοποιήστε τυποποιημένα πρότυπα ή οδηγίες: Δημιουργήστε μια συνεπή μορφή και δομή για την εισαγωγή δεδομένων προϊόντος. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της συνέπειας και διευκολύνει τους πελάτες να συγκρίνουν και να κατανοήσουν τις πληροφορίες σε διάφορες καταχωρίσεις προϊόντων.

Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια

Να είστε σχολαστικοί όταν εισάγετε λεπτομέρειες προϊόντος, όπως διαστάσεις, υλικά, χρώματα και βάρος. Μικρά λάθη ή παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε δυσαρέσκεια ή σύγχυση των πελατών.

Διόρθωση της περιγραφής προϊόντων

Διορθώστε προσεκτικά τις περιγραφές προϊόντων για να βεβαιωθείτε ότι είναι σαφείς, συνοπτικές και χωρίς γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη. Βεβαιωθείτε ότι οι περιγραφές αποδίδουν με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά, τα οφέλη και τα μοναδικά σημεία πώλησης κάθε προϊόντος.

Επαλήθευση τιμών και εκπτώσεων

Επαληθεύστε την ακρίβεια της τιμολόγησης και τυχόν εκπτώσεις ή προωθήσεις πριν από τη δημοσίευση. Επιβεβαιώστε ότι εμφανίζονται οι σωστές τιμές και ότι οι εκπτώσεις που εφαρμόζονται λειτουργούν όπως προβλέπεται.

Βελτιστοποίηση εικόνων

Ελέγξτε τις εικόνες προϊόντων για να βεβαιωθείτε ότι είναι υψηλής ποιότητας και παρουσιάζετε το προϊόν με ακρίβεια. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες για χρήση στον ιστό για να εξασφαλίσετε γρήγορους χρόνους φόρτωσης χωρίς να διακυβεύεται η οπτική ευκρίνεια.

Δοκιμή παραλλαγών και χαρακτηριστικών

Εάν τα προϊόντα σας έχουν παραλλαγές ή χαρακτηριστικά, δοκιμάστε τα διεξοδικά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ρυθμιστεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι οι παραλλαγές αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις διαθέσιμες επιλογές και ότι τα χαρακτηριστικά έχουν εκχωρηθεί σωστά σε κάθε προϊόν.

Τακτική ενημέρωση και διατήρηση δεδομένων

Παρακολουθήστε συνεχώς τα δεδομένα του προϊόντος σας και πραγματοποιήστε ενημερώσεις όπως απαιτείται. Καταργήστε προϊόντα που έχουν διακοπεί ή ενημερώστε τα επίπεδα αποθέματος αμέσως για να αποφύγετε την απογοήτευση των πελατών.

Αναζητήστε σχόλια και πραγματοποιήστε ποιοτικούς ελέγχους

Ενθαρρύνετε τα σχόλια των πελατών σχετικά με πληροφορίες και περιγραφές προϊόντων. Διεξάγετε περιοδικούς ποιοτικούς ελέγχους για να διασφαλίζετε την ακρίβεια των δεδομένων και να αντιμετωπίζετε εγκαίρως τυχόν εντοπισμένα προβλήματα.

Διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του προϊόντος σας για προστασία από τυχαία απώλεια δεδομένων ή τεχνικά ζητήματα. Η ύπαρξη αντιγράφων ασφαλείας διασφαλίζει ότι μπορείτε να επαναφέρετε γρήγορα τις πληροφορίες του προϊόντος σας, εάν χρειαστεί.

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα σφάλματα, να παρέχετε ακριβείς πληροφορίες στους πελάτες και να ενισχύσετε τη συνολική αξιοπιστία και αξιοπιστία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.

Scroll to Top