Καταχώριση προϊόντων σε eshop

Η σωστή καταχώριση προϊόντων σε eshop (data entry) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που θέλετε να ξεκινήσετε ένα καινούργιο eshop με μεγάλο αριθμό προϊόντων, η καταχώρησή τους αρχίζει να γίνεται πονοκέφαλος. Επιπλέον η εισαγωγή πολλών προϊόντων σε ESHOP πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πακέτου φιλοξενίας της ιστοσελίδας. Έχουμε συναντήσει πολλές φορές ηλεκτρονικά καταστήματα που φιλοξενούνται σε φθηνό Shared Hosting περιβάλλον τα οποία καθυστερούν σε μεγάλο βαθμό στην φόρτωση. Το αποτέλεσμα είναι να μην λειτουργούν σωστά και να έχουν χαμηλές έως και ανύπαρκτες πωλήσεις.

Σαφώς η απλή καταχώριση ενός προϊόντος με μια σύνθετη καταχώριση έχει διαφορά. Μία σωστή καταχώριση ενός προϊόντος περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

 • Τον τίτλο του προϊόντος
 • 2 περιγραφές ( σύντομη περιγραφή και αναλυτική περιγραφή)
 • Κατηγορία η κατηγορίες στις οποίες ανήκει το προϊόν
 • Κωδικό προϊόντος
 • Τιμή προϊόντος 
 • Φωτογραφία προϊόντος (Κύρια και δευτερεύουσες εάν υπάρχουν)

eshop

Εισαγωγή Προϊόντων σε Eshop – Έξτρα πεδία προς καταχώρηση:

Η εισαγωγή προϊόντων τα οποία είναι μεταβλητά αποτελεί πολλές φορές πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες Eshop. Αυτό συνήθως γίνεται σε περίπτωση που θέλουμε να εισάγουμε προϊόντα που έχουν διαστάσεις ή χρώματα. Πρωτού γίνει η καταχώρηση χρειάζεται να καθορίσουμε τα αντίστοιχα πεδία.

Σε περίπτωση που το προϊόν είναι εκπτωτικό η θέλουμε να εμφανίζεται ως προσφορά, προσθέτουμε την αρχική τιμή και την τιμή έκπτωσης (προσφοράς).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την αποθήκη σας μέσω του eshop, μπορείτε επιπλέον να συμπληρώσετε το απόθεμα.

Tag -ετικέτα προϊόντος. Με την χρήση των ετικετών μπορείτε να ομαδοποιήσετε προϊόντα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την περίπτωση τα προϊόντα αυτά έχουν κοινή ετικέτα, η οποία πρέπει να δημιουργηθεί και να επιλεχθεί.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απλή παρουσίαση των πεδίων που υπάρχει η δυνατότητα να συμπληρωθούν υποχρεωτικά και προαιρετικά σε ένα eshop.

Προσοχή σε περίπτωση που επιθυμείτε να καταχωρήσετε σωστά κάποιο προϊόν, πρέπει να συμπληρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές όσο πιο ολοκληρωμένες είναι, τόσο πιο χρήσιμες είναι για τους επισκέπτες του eshop σας.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία: 

Υπηρεσίες κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος

Social Media Marketing

Προώθηση ιστοσελίδων

Πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων

Τεχνική υποστήριξη WordPress

Eshop SEO (search engine optimization) με σωστή εισαγωγή προϊόντων

To SEO για ένα eshop εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση των προϊόντων που περιέχει.Η εισαγωγή των προϊόντων σε ESHOP πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή διότι τις περισσότερες φορές τα προϊόντα παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα δημοσιευμένα. Υπάρχουν σαφώς και εξαιρέσεις όπως είναι τα ESHOP που πωλούν ένδυση και υπόδηση, τα οποία χρειάζονται περισσότερες αλλαγές και προσθήκες προϊόντων (Χειμερινά, Φθινοπωρινά, Ανοιξιάτικα, Καλοκαιρινά). Σε αυτές τις περιπτώσεις η εισαγωγή και καταχώρηση νέων προϊόντων απαιτείται να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα σημαντικότερα στοιχεία για ένα καλό SEO σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι:

 • οι περιγραφές των προϊόντων σύντομη και αναλυτική
 • οι τίτλοι και οι μέτα περιγραφές για κάθε προϊόν
 • οι τίτλοι και οι μέτα περιγραφές των κατηγοριών – υποκατηγοριών στις οποίες ανήκουν τα προϊόντα
 • οι σύνδεσμοι (links) εισερχόμενοι και εξερχόμενοι
 • το Domain authority της ιστοσελίδας σας

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε προσφορά για την καταχώρηση προϊόντων στο eshop σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς 2106632266 , 6934469804

Μπορείτε επίσης να μας στείλετε email με τις ερωτήσεις σας: info@hellasbusiness.com

 

Hellas Business

 

Scroll to Top