Hellas Business

Ετήσιο κόστος διατήρησης και συντήρησης ιστοσελίδας

Το ετήσιο κόστος για την διατήρηση της ιστοσελίδας σας ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της ιστοσελίδας που έχετε. Συνήθως περιλαμβάνει την αξία του domain name σας, το κόστος φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας και το κόστος ανανέωσης του SSL. ( Το κόστος του SSL ισχύει για όσες ιστοσελίδες έχουν εγκατεστημένο το SSL, που θέλει και αυτό ετήσια ανανέωση.)

Ετήσιο κόστος διατήρησης Domain name

Το ετήσιο κόστος διατήρησης ενός domain name είναι χαμηλό. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ένα domain name με κατάληξη com κοστίζει περίπου 12 ευρώ + ΦΠΑ ανά έτος. Αντίστοιχα ένα domain name με κατάληξη .gr κοστίζει περίπου 24,60 ευρώ + ΦΠΑ ανά διετία. Το ετήσιο κόστος για άλλες καταλήξεις domain name όπως .eu , .net , .org, ποικίλει αλλά και αυτό κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα περίπου.

Στατική ιστοσελίδα κόστος διατήρησης

Οι στατικές ιστοσελίδες συνήθως έχουν χαμηλό κόστος διατήρησης διότι έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε πόρους διακομιστή. Αυτό συμβαίνει διότι οι επιμέρους σελίδες της στατικής ιστοσελίδας είναι ήδη δημιουργημένες. (συνήθως σε μορφή html). Tο μόνο που κάνει ο server φιλοξενίας είναι να “σερβίρει” ένα στατικό περιεχόμενο χωρίς επιπλέον διαδικασίες που απαιτούν χρήση επιπλέον πόρων. Τα στατικά web site έχουν χαμηλό κόστος διατήρησης που μπορεί να καλυφθεί με ένα πακέτο φιλοξενίας οικονομικό.

hellas business προσφορά

Δυναμική ιστοσελίδα κόστος διατήρησης

Οι δυναμικές ιστοσελίδες έχουν υψηλότερο κόστος διατήρησης από τις στατικές. Αυτό συμβαίνει διότι έχουν περισσότερες απαιτήσεις σε πόρους διακομιστή. Μια δυναμική πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου απαιτεί την ύπαρξη βάσης δεδομένων και την συνεχόμενη εκτέλεση ερωτημάτων στη βάση αυτή. Εάν η βάση δεδομένων περιέχει μεγάλο όγκο πληροφορίας, τότε οι απαιτήσεις σε πόρους διακομιστή είναι μεγάλες. Οι δυναμικές ιστοσελίδες δεν είναι προ-δημιουργημένες όπως οι στατικές. Δημιουργούνται και προβάλλονται στον τελικό χρήστη την στιγμή που τις ζητά να εμφανιστούν.

Ένα δυναμικό εταιρικό web site με 15 – 35 περίπου επιμέρους σελίδες έχει μικρό όγκο δεδομένων στη βάση του. Ένα e-shop με 3.000 περίπου προϊόντα έχει μεγαλύτερο όγκο δεδομένων. Ένα δημοσιογραφικό blog με 40.000 + επιμέρους σελίδες έχει σαφώς μεγαλύτερο όγκο δεδομένων στη βάση του από τα 2 προηγούμενα. Αντίστοιχο λοιπόν είναι το κόστος διατήρησης των ιστοσελίδων που θέλουμε να φιλοξενήσουμε.

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία: καταχώρηση προϊόντων σε eshop

Πακέτα φιλοξενίας (Hosting) ιστοσελίδων

Το κόστος διατήρησης των ιστοσελίδων που αναφέρθηκαν παραπάνω έχουν να κάνουν με το πακέτο hosting που επιλέγουμε. Συνήθως τα πακέτα φιλοξενίας περιλαμβάνουν περιορισμούς στο bandwidth και τον όγκο δεδομένων που θέλουμε να φιλοξενήσουμε. Πολλά φτηνά πακέτα φιλοξενίας περιλαμβάνουν και μεγάλους περιορισμούς χρήσης. Περιορισμούς επεξεργαστικής ισχύς, εκτέλεσης ερωτημάτων στη βάση δεδομένων, ανάγνωσης / εγγραφής δεδομένων στον δίσκο, bandwidth. Προσοχή λοιπόν στο πακέτο φιλοξενίας που θα επιλέξετε και ιδιαίτερα στα ψιλά γράμματα των όρων χρήσης.

Η παγίδα – απάτη του απεριόριστου

Στην αγορά της φιλοξενίας ιστοσελίδων υπάρχουν πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστού που διαφημίζουν τη λέξη ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ για να προσελκύσουν πελάτες θύματα. Στο απεριόριστο βάζουν και έναν αστερίσκο δίπλα που στα ψιλά γράμματα λέει πολιτική ορθής χρήσης. Η πολιτική ορθής χρήσης είναι συνήθως πολιτική χρήσης για ιστοσελίδες χωρίς επισκεψιμότητα. Με αυτόν τον τρόπο κοροϊδεύουν τους πελάτες τους για να κάνουν overselling.

Με τον όρο overselling εννοούμε ότι υπερπωλούν τους διακομιστές τους. Στοιβάζουν χιλιάδες ιστοσελίδες σε κάθε server με αποτέλεσμα να σέρνονται, να σταματούν να αποκρίνονται και να έχουν συνεχώς προβλήματα απόδοσης τα site των πελατών τους.

Η δικαιολογία συνήθως στον πελάτη τους είναι πως ” Αγαπητέ πελάτη πρέπει να αναβαθμίσετε το πακέτο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας σε μεγαλύτερο”. Μεγαλύτερο από το απεριόριστο που σας είχανε πουλήσει δηλαδή.

Κατασκευή e-shop

Ετήσια συμβόλαια συντήρησης – διατήρησης ιστοσελίδας κόστος

Τα ετήσια συμβόλαια συντήρησης ιστοσελίδας έχουν να κάνουν με τις εργασίες υποστήριξης του τεχνικού τμήματος της εταιρείας που σας συντηρεί την ιστοσελίδα σας. Συνήθως τα συμβόλαια αυτά είναι μηνιαία, τρίμηνα, εξάμηνα, ετήσια ανάλογα την συμφωνία που έχετε κάνει και τις απαιτήσεις που έχετε. Οι δυναμικές ιστοσελίδες χρειάζονται συνήθως αναβάθμιση στον πυρήνα τους και στα πρόσθέτά τους με νεότερες εκδόσεις. Οι νεότερες εκδόσεις πυρήνα συνήθως διορθώνουν σφάλματα και παραλήψεις στον κώδικα καθώς επίσης κλείνουν και κάποια κενά ασφαλείας.

Είναι λογικό λοιπόν να σας ζητούν να επωμισθείτε ένα κόστος για την αναβάθμιση και την ασφάλεια μιας δυναμικής ιστοσελίδας, εφόσον ένα εξειδικευμένο άτομο θα χρειαστεί να αναβαθμίσει την ιστοσελίδα σας σε νεώτερη έκδοση. Συνήθως οι παρεχόμενες υπηρεσίες συντήρησης και οι αλλαγές – αναβαθμίσεις πυρήνα του συστήματος δεν είναι ορατές στην εμφάνιση της ιστοσελίδα σας.

Hellas business προσφορά

Ετήσιο κόστος αλλαγών -προσθήκης περιεχομένου

Μια δυναμική ιστοσελίδα για να είναι ενεργή στις μηχανές αναζήτησης χρειάζεται να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το περιεχόμενό της. Με τον όρο περιεχόμενο εννοούμε τα κείμενα, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, τα νέα της εταιρείας σας, η προσθήκη και ενημέρωση των τιμοκαταλόγων, η προσθήκη infographics κλπ.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε το πως γίνεται όλη αυτή η διαδικασία, γνωρίζετε και δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε, ή απλά θέλετε να το αναθέσετε σε κάποια εταιρεία, θα χρειαστεί να κάνετε μια αντίστοιχη συμφωνία. Για παράδειγμα πόσες αλλαγές και προσθήκες περιεχομένου επιθυμείτε σε μηνιαία βάση για την ιστοσελίδα σας. Σαφώς δεν μιλάμε για ανακατασκευή ιστοσελίδας η για αλλαγές στον τρόπο εμφάνισής της, παρά μόνο για το περιεχόμενό της.

Υποστήριξη ιστοσελίδων

Σε περίπτωση που έχετε ιστοσελίδα και επιθυμείτε πλήρη τεχνική υποστήριξη , η εταιρεία μας αναλαμβάνει σε προσιτές τιμές να σας υποστηρίζει διαρκώς.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε επιπλέον πληροφορίες για το στοχευμένο social media marketing.

Η κατασκευή ιστοσελίδας για κινητά με responsive design, αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας σας. Η κίνηση των περισσότερων ιστοσελίδων παγκοσμίως προέρχεται από κινητές συσκευές. Μην χάνετε επισκέπτες και πελάτες εάν η ιστοσελίδα σας δεν λειτουργεί σωστά σε κινητά.

Ζητείστε προσφορά σήμερα

hellasbusiness web services

Πακέτα προσφορών Hellas Business

Φτιάξτε την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας σήμερα. Επωφεληθείτε από τις προσφορές δημιουργίας ιστοσελίδων σε προνομιακές τιμές.

Scroll to Top